Stuart Farrimond: A fűszer nagykönyve
Ford.: Nagy Györgyi Eszter
Budapest, HVG K. Zrt., 2018. 224 p.
Raktári jelzet: E 012987
A fűszer nagykönyve egy rendkívül érdekes és hasznos útmutató, amely akár a kezdő szakácsokat is könnyen elkalauzolja az ízek világában, de még a gyakorlott séfeknek is lehet, hogy tud újat mondani. Tartalma szerint két fő részre lehet felosztani a könyvet. Az első nagyobb rész „A világ fűszerei” címet viseli, és földrészek szerint csoportosítja a fűszernövényeket. Az egyes földrészeken belül országonként kiemeli, hogy mely fűszerek a legmeghatározóbbak az adott terület konyhájában, valamint egy-egy helyi fűszerkeverékkel is megismertet. A szerző a könyv második részében részletesen bemutatja a fűszernövényeket; kitér történetükre, ízjegyeikre; elárulja, hogy milyen típusú ételekhez érdemes használni, és tippeket ad, miként tudjuk a fűszerek ízét a legjobban kiemelni. Természetesen recepteket is találunk a könyvben, amelyek elkészítéséhez rögtön ki is próbálhatjuk az újonnan megismert fűszerkeverékeket vagy az újra felfedezett fűszereket.
A sorozat korábban megjelent kötetei:
Anette Moldvaer: Kávészenvedély. Budapest, HVG K. Zrt., 2014. 224 p.
Raktári jelzet: E 012990
Linda Gaylard: Nagy teakönyv. Budapest, HVG K. Zrt., 2015. 224 p.
Raktári jelzet: E 012989
Dom Ramsey: Csokoládémánia. Budapest, HVG K. Zrt., 2016. 224 p.
Raktári jelzet: E 009939