Zero waste konyha
Budapest, HVG Könyvek, 2020. 71 p.
Raktári jelzet: 666787; 669309
Az ételpazarlás jelenleg is a globális környezetkárosítás egyik problémája. A megtermelt, de el nem fogyasztott élelmiszer rengeteg szén-dioxidot juttat a levegőbe, emellett, amíg az emberek évi mintegy 1,3 milliárd tonna ételt dobnak a szemétbe, addig naponta 25 000 ember hal éhen. Az ételpazarlás felszámolásával nem csak ezeket a problémákat csökkenthetjük, de pénztárcánkat is megkímélhetjük.
A Zero waste konyha című könyv kis mérete ellenére rengeteg információt tartalmaz, hogy segítségünkre legyen a környezettudatosabb élet kialakításában. Különféle ételek maradványainak feldolgozásához kapunk tippeket, izgalmas receptekkel. Emellett a praktikus tároláshoz és a csomagolóanyagok újrahasznosításához is inspirációt ad. A kötet egyszerű, könnyen kivitelezhető tanácsokkal, vidám stílussal nyújt segítséget a pazarlásmentes háztartáshoz.